Klantenservice Ma t/m Vr 10.00 tot 20.00

FAQ

Wat ervaar ik wanneer ik de multichip plaats in mijn auto?

De multichip optimaliseert uw auto. U krijgt meer trekkracht onderin, de auto wordt soepeler, krachtiger en de acceleratie wordt stukken beter. 

 

Wat zijn de kosten voor een multichip?

De prijzen van een multichip kunnen variëren van €299,- tot €399,- 

Sommige dealers bieden u de gelegenheid om de multichip netjes weg te werken. De gemiddelde prijs hiervoor varieert van €299,- tot 349,-.

Voor €399,- kunt u bij de meeste dealers onbeperkt de software laten aanpassen als u bijvoorbeeld een andere auto aanschaft.

 

Mijn auto type staat niet in de lijst?

Een multichip is leverbaar voor meer dan 25.000 verschillende auto's. Heeft uw auto een OBD2 aansluiting in de auto, waarmee de auto uitgelezen kan worden. Dan hebben wij een  mogelijkheid voor uw auto.  

Vul ons contact formulierin of bel ons via +31 (0)85-3031352 om uw vraag te stellen.

 

Ik zie op internet goedkopere OBD systemen vanaf €89,-.

Het kan kloppen dat u goedkopere systemen tegenkomt op internet. Op plaatsen als eBay of marktplaats komt u goedkopere obd chips tegen voor €89,- of €139,-

Veel van deze systemen doen helemaal niks, ze kunnen de auto zelfs beschadigen. De meeste mensen begrijpen dat je voor dat soort bedragen geen kwaliteit kan en mag verwachten. Wij krijgen dagelijks mensen aan de lijn die toch dachten een goedkope chip aan te schaffen. Men denkt vaak "als die van €89,- of €139,- werkt, dan bespaar ik gemiddeld €180,-

99% van de mensen komt vaak tot de conclusie dat het uiteindelijk gemiddeld €100,- extra kost. 

De multichip is een kwalitatief top product gemaakt in Nederland. U betaalt voor de multichip meer, maar u krijgt er ook kwaliteit voor terug. Niet voor niets wordt de multichip verkocht door meer dan 250 autobedrijven in Nederland. U kunt altijd bij ons terecht met al uw vragen. 

 

Wordt de maximum snelheid ook verhoogd.

Met de OBD multichip kan de maximum snelheid worden verhoogd. Dit is niet voor elke auto realiseerbaar.

 

Wat betekent OBD?

Uitleg OBD volgens wikipedia

In de jaren 90 ontwikkelde de CARB emissieregels voor een 2e generatie On Board Diagnose, de OBD2 (OBD2 is gelijk aan de Europese regelgeving, EOBD). Alle personenwagens en lichte tot middelzware bedrijfswagens die in de VS werden verkocht moesten per 1-1-1996 aan de OBD2-standaard voldoen. Het "System Diagnose Committee" van de "Society of Automotive Engineers" (SAE), die reeds in 1987 was opgericht, kwam ten aanzien van de OBD2 met een lijst van SAE standaardaanbevelingen die door de industrie moesten worden overgenomen.

De OBD-II heeft een gestandaardiseerde hardware interface: de vrouwelijke 16-pin (2x8) J1962 connector. In tegenstelling tot de OBD-I connector, is de OBD-II connector in principe altijd bevestigd aan de bestuurderszijde van de passagiersstoel naast de middenconsole. De SAE definieert de pinout van de connector als volgt:

 

Waar vind ik de OBD2 aansluiting in mijn auto?

De OBD2 aansluiting bevindt zich in de auto.

Vaak zit deze tussen het stuur en het gaspedaal, ook komt het voor dat de OBD2 bij auto's in de middenconsole zit. Wilt u weten waar de OBD2 in uw auto zit? Klik dan op de OBD2 locatie pagina.

 

Wordt het verbruik hoger door de multichip?

Indien u, ondanks meer rijplezier, uw rijgedrag niet verandert, zal het verbruik verlagen. Het verbruik is verbonden aan de wijze waarop u het gaspedaal hanteert. Hoe meer u het pedaal indrukt, hoe meer u verbruikt. De multichip verhoogt het koppel. Dus om eenzelfde snelheid te behalen, moet u minder gas geven dan zonder de multichip, daarom kan uw verbruik verlaagd worden tot wel 0,5l per 100 km. De vermindering zal vooral merkbaar zal zijn op de autosnelwegen.

 

Wat is het verschil tussen een multichip en het OBD-systeem (traditionele chiptuning)?

Bij traditionele chiptuning wordt de originele software in het motormanagement vervangen door aangepaste software.

Bij inbouw van een multichip blijft het originele motormanagement volledig intact.

 

Waarom zou ik kiezen voor een multichip i.p.v. traditionele chiptuning?

Het blijft een persoonlijke keuze. De ene klant wil veel meer dan de veilige marge uit zijn auto halen. Dit is mogelijk met traditionele chiptuning. (Vaak moet je hiervoor ook andere onderdelen aanpassen. Echte goede softwarematige chiptuning kost meer dan €699,-).

 

Wij zijn ervan overtuigd dat u met een tevreden gevoel zal gaan rondrijden met de multichip in uw auto.

De Multichip is een zeer geavanceerde en hoogwaardige oplossing, die de originele parameters in het motormanagement niet aantast.

 

Moet ik iets doorgeven aan de Belastingdienst of de verzekering?

In Nederland is het niet noodzakelijk dat u doorgeeft aan de Belastingdienst of verzekeraar dat uw auto een multichip heeft.
In het buitenland is dit vaak wel verplicht in verband met de dekkingsgraad 
van de verzekering en/of de hoogte van het te betalen termijnbedrag aan de Belastingdienst i.v.m. het veranderde maximale motorvermogen van de auto.

 

Verkort een multichip de levensduur van mijn motor?

Nee, de wijzigingen die door middel van de multichip plaatsvinden blijven binnen een aanvaardbaar bereik, zodat de motor niet ongewoon snel slijt.

 

Moeten mijn remmen worden aangepast als ik een multichip inbouw?

Nee, dat is niet noodzakelijk bij gebruik op de openbare weg. Er is een behoorlijke veiligheidsmarge ingebouwd door de fabrikant bij de keuze van het remsysteem voor een bepaald type auto. Meestal wordt onze multichip ook geplaatst om meer rijplezier aan de auto te beleven.

 

Waarom optimaliseren autofabrikanten het motormanagement niet al in de fabriek?

In Nederland moeten auto’s, bijvoorbeeld voor de bijtelling(lease), voldoen aan een bepaalde uitstoot. Hiervoor worden veel auto’s gedowntuned vanuit de fabriek, puur voor de Nederlandse markt. In weer andere delen van de wereld moeten auto's onder bepaalde klimaatomstandigheden goed functioneren.

 

Kan ik een multichip ook door jullie laten installeren?

Ja, u kunt bij onze dealers langsrijden om een multichip te laten installeren.

Bij de ene dealer kan dit alleen op afspraak bij de ander kun je gewoon binnenrijden. Wij geven altijd het advies “bel altijd van tevoren”.

 

Wat is het verschil tussen een multichip en een powerbox?

Een powerbox sluit u aan onder de motorkap, vaak tussen de commonrail. De multichip wordt geplaatst in de auto op de obd2 aansluiting. Een powerbox zorgt er puur voor dat de diesel anders wordt ingespoten. De multichip optimaliseert uw auto op meerdere punten. 

Mocht u een andere auto aanschaffen dan kunt u de multichp meenemen, u hoeft alleen voor een paar tientjes nieuwe software te laten plaatsen op de chip.

 

Blijft de multichip binnen de marge wat mijn auto aan kan?

Een multichip werkt binnen de bandbreedte van wat de motor aan kan. 

 

Is de multichip ook te installeren in een auto met automatische transmissie?

Ja! De multichips zijn ook te installeren in auto's met een automatische transmissie, tiptronic-transmissie.

 

Kan ik een multichip zelf installeren?

Zelfs iemand zonder kennis kan binnen enkele eenvoudige stappen een multichip monteren. De installatie tijd duurt vaak niet langer dan 1 minuut.

 

Hoelang heb ik garantie?

U heeft standaard 12 maanden fabrieksgarantie op de multichip.

 

Ik heb net een nieuwe auto gekocht met fabrieksgarantie, behoud ik met de multichip mijn garantie?

Wij geven u het advies om altijd de algemene voorwaarden te raadplegen. Vaak mag softwarematige chiptuning niet, omdat u hierbij aanpassingen doet aan het originele motor management.

 

Wat gebeurt er als mijn garage of dealer een diagnoseapparaat aansluit?

Wij raden aan om de multichip voordat u een bezoek aan uw garage brengt te verwijderen. Er blijft geen spoor na in de oorspronkelijke module en de garage/dealer zal niet merken dat de multichip aanwezig is geweest. Wanneer u de auto opgehaald heeft kunt u de multichip weer eenvoudig terugplaatsen. Alle gegevens zijn nog opgeslagen op de multichip.

 

Mijn auto moet naar de APK, komt hij wel door de keuring?

De multichip zal geen reden zijn om de auto niet door de keuring te laten komen. Wil je het zekere voor het onzekere nemen?Wij adviseren de multichip te verwijderen voordat uw auto een keuring ondergaat.

 

Mijn auto heeft een roetfilter. Kan de Multichip geïnstalleerd worden?

De multichip kan ook in een auto met roetfilter worden geïnstalleerd. Een roetfilter is zelfreinigend bij lage toerental. De multichip aanvaardt de toerentallen van uw motor, de zelfreiniging van uw roetfilter zal geen hinder ondervinden.

 

Kan ik de OBD multichip afhalen bij jullie?

Als particulier, kunt u  de multichip bij ons niet afhalen. Wel via onze dealers verspreid in het land. Kijk voor een dealer bij u in de buurt op de pagina “zoek een dealer”.

 

Merk ik het verschil direct nadat ik de multichip heb geplaatst?

De multichip moet 50 - 200 km ingereden worden zodat hij de gegevens van uw auto kan inleren. Deze kilometers hoeft u niet achter elkaar te rijden. 

 

Leveren jullie ook Multichips voor oudere modellen?

De multichip is bij 99% van de auto's na bouwjaar 2000 aanwezig, sommige auto's hebben het al vanaf 1996. 

 

Worden andere veiligheidssystemen in mijn auto zoals Abs, esp, etc. aangetast door een Multichip?

Nee, de systemen tasten de werking van uw veiligheidsystemen niet aan. 

 

Als ik de multichip online bestel, binnen hoeveel dagen wordt hij afgeleverd?

De levertijd bij onze online dealer is 1-2 dagen werkdagen. Meestal heeft u hem de volgende dag al in huis.

 

Ik heb een multichip maar ik heb mijn auto verkocht. Kan ik de de multichip meenemen?

U kunt de multichip in de meeste gevallen meenemen naar uw nieuwe auto. Wel is van belang dat de nieuwe auto een OBD2 aansluiting heeft. U kunt contact opnemen met uw dealer waar u de multichip heeft gekocht, zij kunnen de multichip geschikt maken voor uw nieuwe auto, vaak tegen een geringe vergoeding.

 

Ik heb een autogarage of bedrijf, kan ik de multichip ook aanbieden aan mijn klanten?

Als autobedrijf kunt u dealer worden, voor de mogelijkheden kijkt u op de pagina dealers gezocht.

LiveChat