Klantenservice Ma t/m Vr 10.00 tot 20.00

Tool Multichip Optimize


Door middel van de multichip optimize tool kunt u de multichip optimize  op de juiste manier aansluiten d.m.v het protocol type dat uw auto heeft.

Bepaal protocol:

Kijk naar de voorzijde van de OBD aansluiting in uw auto. Noteer welke van de pinnen in gebruik zijn (hier is meestal een metalen contact of draad aanwezig).

Neem de pin bezetting van uw auto exact over in de onderstaande tool. Wanneer u de juiste pin bezetting aanklikt zal de optimize tool hieronder aangeven welk protocol uw auto heeft.

De optimize tool geeft aan in welke poort (op de OBD plug staan cijfers van 1 tot 16) van de OBD u de pinnen van de multichip optimize moet plaatsen. Het kan zijn dat in sommige browsers, wanneer u pin 5 aanklikt, onderaan pin 15 staat. Houd daarom altijd het bovenste plaatje van het schema aan, het plaatje met de 4 kleuren.

 

Let op:

Het is een flash tool, deze is niet te bekijken op Apple devices. In sommige browser kan het zijn wanneer u pin 5 invult in het onderste schema het cijfer 1 ervoor komt. (er staat dan pin 15, maar er wordt dan pin 5 bedoeld)

Deze handeling zal ongeveer 15 seconden in beslag nemen.

Deze tool is alleen voor de multichip optimize met de rode losse OBD plug. Voor de gewone multichip met de zwarte bedrading is de optimize tool niet nodig voor installatie.LiveChat